.

Video: Menjijikkan!! Tepung Gandum Jenama Terkenal Malaysia Keluar Ulat?

SHARE:

KAMAN video seorang individu mendakwa tepung gandum jenama popular yang dibelinya baru-baru ini mengandungi puluhan ekor ulat, mencetuskan...

tepung

KAMAN video seorang individu mendakwa tepung gandum jenama popular yang dibelinya baru-baru ini mengandungi puluhan ekor ulat, mencetuskan pelbagai reaksi di media sosial.

Video amatur pendek berdurasi 35 saat yang dimuat naik di halaman Facebook Wartawan Jalanan menunjukkan, suri rumah berkenaan menapis tepung gandum sehingga menampakkan ulat.

“Dalam tepung gandum ada ulat. Harap selepas ini, tapis dulu tepung sebelum guna,” tulis kapsyen video tersebut.

Di ruangan komen, netizen khususnya golongan wanita tidak menolak kemungkinan tepung yang digunakan telah tercemar akibat terlalu lama disimpan.

“Kenapa ramai yang marah ni…tepung lama memang la masuk natang ni… tepung tu tak guna pun tapi kalau simpan lama memang ada la makhluk tumpang tinggal…bukannya kuar dari kilang dia packing sekali dengan ulat,” komen Baldi Biru.

“Tepung lama, bubuk dah beranak pinak…dalam beras pun ada boh.  Biaso la tu.. *akun sangat kot,” tulis Senddoss Shepphieaz.

“Dari umur 14 tahun mak dah ajar tapis tepung, apa motif sebenar vid ni eh? Nak jatuhkan brand tu atau kedai yg jual tepung tu eh? Tepung ke, beras ke, kalau dah lama memang lah ada ulat atau kutu masuk, tu pun nk viral?” kata Afifah Khairuddinn.

Bagaimanapun, pengguna Facebook Farra Ellyana menegur segelintir netizen yang mengecam tindakan pemuat naik video berkenaan yang mana menurutnya, niat perakam hanya ingin mengingatkan pengguna, bukan menjatuhkan jenama produk tersebut.

“Sabar akak akak semua, dia cuma berhati-hati je. Kan dia kata sebelum ape ape tapis dahulu. Peringatan saja. Jangan la smpai kecam macam tu sekali. Ni bukan sikap Melayu kita, mempersendakan kaum sendiri,” katanya. – MYNEWSHUB.CC

 
Tepung Gandum Jenama Terkenal Mengandungi Ulat? oleh mynewshub

COMMENTS

loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Video: Menjijikkan!! Tepung Gandum Jenama Terkenal Malaysia Keluar Ulat?
Video: Menjijikkan!! Tepung Gandum Jenama Terkenal Malaysia Keluar Ulat?
http://www.mynewshub.cc/wp-content/uploads/2016/05/tepung.png
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2016/05/video-menjijikkan-tepung-gandum-jenama.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2016/05/video-menjijikkan-tepung-gandum-jenama.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy