.

Lelaki Ini Dedahkan Penipuan Besar Pudential BSN

SHARE:

Prudential BSN Takaful dasar PENIPU!! Slalu aku dengar / baca ramai orang kene tipu dengan agen2 insurans ni. Tapi aku x caye, degil ju...


Prudential BSN Takaful dasar PENIPU!!

Slalu aku dengar / baca ramai orang kene tipu dengan agen2 insurans ni. Tapi aku x caye, degil jugak nak amik untuk anak aku. RM150 setiap bulan. Wargh, rugi aku! Padan muka aku.

Nak dijadikan cerita anak aku batuk 2 bulan x elok2, 2 kali gi klinik / hospital kerajaan tapi x berubah. Akhirnya aku amik keputusan untuk gunakan medical card anak aku untuk check kat Columbia Asia. X tau lagi ape akibatnye. Gatal sangat tangan tu nak guna medical card kan. Kene bayar deposit RM300, melayang lagi duit. Anak aku warded 2 hari 2 malam kat sepital tu. Xray result, dah ade jangkitan kuman kat paru2 & paru2 dah kembang. Klu x ke sepital tu, x ke kuman2 tu dah ade carta organisasi kampung sendiri? Makanya, kene neb every 4 hours la, ubat itu ini la.

Hari nak discharge, aku amik bil korang tau bape? Dekat RM2700!! Gile ke ape. Gaji aku dapat sebulan, buat bayar tu abis trus. Hari kemudiannye makan angin je la sampai kembung.

Pastu orang kat kaunter tu bleh plak kata amaun tu Prudential fully covered. Aku cuma kene bayar RM7 untuk registration fee. Agak2 la nak menipu!! Polisi anak aku baru 7 bulan kot = RM1050. Bil RM2700 bermakna aku hutang dengan Prudential RM1650. Tapi aku kene bayar RM7 je, selebihnya deposit dia pulang balik. Eh, matematik ape macam ni? Aku syak Prudential BSN Takaful ni MLM kot. Tapi xde plak aku kene cari 2 orang bawah aku untuk dapat bonus pairing. Huhu.

Kepada agen anak saya, Mikey Emi Capaldi & Enzeqxiida Prubsn Takaful, sori guys. Aku terpaksa viralkan PENIPUAN korang. Kuat sangat MENIPU korang ni. Teruskan MENIPU masyarakat supaya kita sama2 sedar kepentingannya. 2 hari anak aku kat hospital, 2 hari tu la korang datang melawat. Pagi2 dah terpacak kat sepital tu. Terima kasih kawan.

Kepada yang xde takaful lagi, sila serang 2 orang yang namanya saya sebut diatas. Amiklah takaful dengan mereka. Mudah2an kalian DI TIPU macam aku kena. Alhamdulillah, dengan izin Allah anak aku dah x batuk2 lagi lepas kuar sepital. Perlindungan sangat penting. Sementara sihat, beringatlah.

Whenever u desperately need it, please don't beg for it. It's useless.

Sekian, pelanggan Columbia Asia Nusajaya - Sumber

COMMENTS

loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Lelaki Ini Dedahkan Penipuan Besar Pudential BSN
Lelaki Ini Dedahkan Penipuan Besar Pudential BSN
https://4.bp.blogspot.com/-eGc8Ol2ErDU/V00ljVXEPBI/AAAAAAAATwM/iBZ4vV3sI8kGs4P2MWoj7_cRPqLs86fmgCLcB/s640/xxx.png
https://4.bp.blogspot.com/-eGc8Ol2ErDU/V00ljVXEPBI/AAAAAAAATwM/iBZ4vV3sI8kGs4P2MWoj7_cRPqLs86fmgCLcB/s72-c/xxx.png
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2016/05/lelaki-ini-dedahkan-penipuan-besar.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2016/05/lelaki-ini-dedahkan-penipuan-besar.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy