.

Mohon Bantu Sebarkan!!! Hati-Hati Semua Pengguna ASTRO!! Jangan Jadi Mangsa Seterusnya! Awas!!

SHARE:

Kejadian sebenar ..."Akhirnya……Selamat Tinggal ASTRO….WALAUPUN hati panas…sbb rasa tertipu ngan ASTRO ni… tapi…takpe….think posti...



Kejadian sebenar

..."Akhirnya……Selamat Tinggal ASTRO….WALAUPUN hati panas…sbb rasa tertipu ngan ASTRO ni… tapi…takpe….think postive jer..saje nak cerita gak manatau jadi teladan untuk orang lain… Wanie & husband decide utk terminate servis ASTRO dah lama..cuma takde masa nak buat cancellation je…1 sbb nak terminate….sakit hati takde cerita asyik cerita ntah pape diulang tayang…2 sebab kakak maira asik layan kartun dr celik mata sampai tido malam…wpun kartun tu dia dah hafal jln ceritanya..3 sebab kami nak pindah rumah taknak bawak Astro..dan sebab utama kerana… Memang kitorang tak tengok TV kalau hari bekerja….sampai rumah dah kul 9.30-10 malam..penat rehat jap terus tido… So hari ni…Wanie gagahkan diri call Astro Service Center….dr pagi call tak berangkat….sabar..sabar…itu mmg lumrah customer service di Malaysia…lepas lunch call lagi…. Dpt cakap ngan staff perempuan ni…..laju cakap nya…bla..bla..bla….ok contract cik wanie masih ada sehingga tahun 2017….kalau nak terminat skrg ada penalty charges RM240. Wanie jawab…contract saya 2 tahun je..saya langgan Astro ni sejak 2011 takkan x abis2 lagi contract….

saya 2 tahun je..saya langgan Astro ni sejak 2011 takkan x abis2 lagi contract…. ohhh cik Wanie ada buat PENUKARAN DEKODER..so Astro EXTEND CONTRACT lagi 2 tahun….

Wanie cakap….masa saya setuju utk tukar ke dekoder baru kenapa staff ASTRO tak maklumkan bahawa Contract akan disambung lagi 2 tahun????? (Kat situ dah nampak dia sembunyikan Terms & Conditions)

mmg sumpah….dah byk kali staff Astro call suruh tukar dekoder…nak bg free yg boleh rekod bagai wanie tak pernah accept…nak jd cerita..masa dlm pantang hari tu agent/staff Astro dtg umah suh sign tukar dekoder….

IANYA PERCUMA PUAN…JGN RISAU TIADA BAYARAN DIKENAKAN..Dengan rasa tak bersalahnya dia…tidak menerangkan terma & syarat dengan terperinci.

Ok berbalik pada call td…ok cik Wanie…selepas dikira…penalty cik rm190++…ok saya bayar… campur bil utk next month prorate rm50++ (terminate kena bagi 30hari notis macam nak benti keje) so kena la bayar bill next month juga. So total kena bayar RM246++ OK SAYA BAYAR……Ok cik Wanie pembayaran mesti dibuat dlm masa 2 hari..selewat2 hari jumaat ni..

lepas buat pembayaran sila call kami semula utk makluman..baikkkkk saya bayar SEKARANG….ada apa2 lagi???? Selain dari tu apa lagi PENALTY yg saya kena????? Ooo takde dah cik Wanie… itu sahaja…btol ni takde????? Betul cik…itu sahaja yg cik kena bayar…

Dengan segera Wanie buat payment guna M2U….Pastu call Astro balik….orang lain yg jawab plak….. Dia nak terangkan dari A-Z balik…Wanie kata…dah.dah….saya dah bayar..tak oayah terangkan pape…ok dia buat semakkan….bla bla bla….ok saya akan submit permohonan cik Wanie bertarikh hari ni..tamat astro 26-02-2016… selepas itu SILA PULANGKAN DEKODER…. SUPAYA CIK WANIE TIDAK KENA PENALTY RM280…..darah dah naik…..tadi tanya ada apa2 lagi tak??? Dia kata takde…..takde….itu sahaja…apa la salahnya bgtau je semua caj kan senang….

Dekoder tu nak kena deal ngan Technician dia pula….alahai Astro apa2 je la…. So sebagai pengajaran buat semua……

JANGAN SESUKA SUKI TERIMA TAWARAN ISTIMEWA DR PIHAK ASTRO UTK TAMBAH PAKEJ KE… TUKAR DEKODER KE…SBB SETIAP KALI PENAMBAHAN ATAU PERTUKARAN DI BUAT….CONTRACT ANDA AKAN DISAMBUNG LAGI 2 TAHUN (AGAKNYA LA)…NAK CAKAP KAT SINI….ASTRO MMG PALING BYK BUAT HIDDEN CHARGE YG CUSTOMER TAK PERNAH TAU…..JADI MASALAH BILA KES NAK TERMINATE NNT… Lega dapat terminat…RM150 setiap bulan tu boleh la buat simpan ke beli emas ke…panjang cerita hari ni…

COMMENTS

Loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Mohon Bantu Sebarkan!!! Hati-Hati Semua Pengguna ASTRO!! Jangan Jadi Mangsa Seterusnya! Awas!!
Mohon Bantu Sebarkan!!! Hati-Hati Semua Pengguna ASTRO!! Jangan Jadi Mangsa Seterusnya! Awas!!
https://1.bp.blogspot.com/-ppkuPCMFFuI/Vr1A8SITTsI/AAAAAAAALLc/s36fNwmj2uI/s640/assr.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ppkuPCMFFuI/Vr1A8SITTsI/AAAAAAAALLc/s36fNwmj2uI/s72-c/assr.jpg
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2016/03/mohon-bantu-sebarkan-hati-hati-semua.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2016/03/mohon-bantu-sebarkan-hati-hati-semua.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy