.

10 Gambar Kemewahan Limousine Dato Vida Baru Sampai di Pelabuhan Klang

SHARE:

Artikel ini ditulis berdasarkan pendapat peribadi penulis  Saya tak tahulah macam mana nak describe pandangan saya terhadap Dato' Seri V...

Artikel ini ditulis berdasarkan pendapat peribadi penulis 

Saya tak tahulah macam mana nak describe pandangan saya terhadap Dato' Seri Vida.
Nak kata suka, tidak. Nak kata benci, pun tidak.

Cuma bila saya tengok Dato' Seri Vida di kaca TV, terus saya rasa macam nak tukar ke channel lain. Tapi masalahnya, tukarlah ke mana-mana channel Melayu sekali pun, wajah Dato' Seri Vida tetap akan terpampang, sama ada dalam iklan, dalam anugerah, atau dalam rancangan lain.

"Dato' Seri Vida ni memang suka publisiti ke?"

Saya selalu bertanyakan soalan ini kepada diri saya sendiri. Mana taknya, lihat saja pada penampilan beliau dalam bermacam-macam rancangan hiburan tempatan. Beliau nampak seperti tak lekang untuk membuat kemunculan. Selagi ada slot, selagi itulah Dato' Seri Vida akan mengambil peluang.



Malah, jurukamera juga kerap memberi spotlight kepada beliau setiap kali jenama Qu Puteh atau Pamoga disebut oleh hos rancangan. Perasan tak? Bagi yang tidak menonton mana-mana rancangan hiburan Melayu, mungkin susah sikit untuk dapatkan gambaran.








Terbaru, Dato' Seri Vida muncul lagi. Kali ini dalam sebuah rancangan eksklusif yang diberi nama 'Terlajak Puteh, Nampak?' bersama hos nombor 1 Malaysia, Dato' Aznil Hj Nawawi atau Pak Nil

Dalam banyak-banyak penampilan beliau sebelum ini, saya rasa inilah yang paling terlebih sekali. Maafkan saya kerana menggunakan perkataan 'terlebih' tapi saya rasa ia memang sesuai.

Semua pun tahu, Dato' Seri Vida ni kaya raya orangnya. Duit ada berjuta-juta, harta beliau lagi tak payah cerita. Memang terlampau kaya. Maklumlah, produk Pamoga Qu Puteh sekarang ni memang tengah hangat di pasaran. Laris seperti pisang goreng panas.


Saya bukan kisah pun kalau dia kaya raya. Saya bukan kisah pun kalau dia ada harta berjuta-juta. Sebab Dato' Seri Vida memang layak untuk memilikinya atas usaha keras beliau selama ini.
Cuma...

...saya rasa kurang selesa sikit bila orang kaya tunjuk harta.

Fine, memang Dato' Seri Vida berusaha sedaya upaya untuk sampai ke tahap ini. Saya tak nafikan yang beliau memang layak untuk memiliki semua itu.

Tapi perlu ke sampai nak tunjuk harta kekayaan kepada orang ramai secara umum? Siap ada rancangan eksklusif semata-mata nak show off segala benda yang dia ada.
 says.com

Bukan setakat show off kekayaan saja, tapi cara Dato' Seri Vida bercakap pun kadang-kadang menjengkelkan bagi saya
Ini antara dialog Dato' Seri Vida yang sempat saya rakamkan:

Bila Pak Nil cakap beliau patut tinggal di sebuah istana pada permulaan rancangan, beliau membalas, "Nanti saya tunjuklah rumah saya yang saya tak pindah-pindah tu."

Dato' Seri Vida angkat satu beg tangan Gucci berwarna maroon lalu berkata, "Kalau tak bling memang tak pakai. Contohnya, beli Gucci ni haa tak pakai. Malu nak pakai. Tak ada bling."

COMMENTS

loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: 10 Gambar Kemewahan Limousine Dato Vida Baru Sampai di Pelabuhan Klang
10 Gambar Kemewahan Limousine Dato Vida Baru Sampai di Pelabuhan Klang
https://4.bp.blogspot.com/-3pLzrglw2XQ/VujhSZSupfI/AAAAAAAADwc/BLMKDg-he1o2QuBlIpbsxijjfHTImOU1g/s640/1010342_477106735821523_6049611085009935102_n.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-3pLzrglw2XQ/VujhSZSupfI/AAAAAAAADwc/BLMKDg-he1o2QuBlIpbsxijjfHTImOU1g/s72-c/1010342_477106735821523_6049611085009935102_n.jpg
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2016/03/10-gambar-kemewahan-limousine-dato-vida.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2016/03/10-gambar-kemewahan-limousine-dato-vida.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy