.

Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘Berbahaya’?

SHARE:

Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘Berbahaya’?  Sekarang aiskrim sumi viral di media sosial terutamanya Facebook. Baca sampai habis ye, selepas it...

Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘Berbahaya’? Sekarang aiskrim sumi viral di media sosial terutamanya Facebook. Baca sampai habis ye, selepas itu kongsikanlah dengan kawan-kawan untuk kebaikan bersama.
1
Semenjak dua menjak ini, saya tengok ramai yang post di wall Facebook masing-masing buat aiskrim sumi (aiskrim Malaysia). Memang dah viral aiskrim ini. Satu Malaysia tergila-gilakan rasa aiskrim yang sedap dan unik ini. Tetapi bukan resepi aiskrim itu yang saya nak bebelkan di sini. Saya nak kongsikan keburukan aiskrim sumi itu.
Anda tahu tak berapa banyak keburukannya?
  1. Santan di kedai semua habis termasuk santan serbuk dan buah kelapa tua (untuk resepi yang guna santan)
  2. Plastik aiskrim di pasar raya habis licin dibeli termasuklah saya
  3. Susu pekat pun habis dibeli termasuklah saya
  4. Lembu nak keluar susu pun menangis sebab tak sempat nak rehat
  5. Sumi habis, budak-budak nak makan sumi pun yellek di kedai
  6. Aiskrim sudah dibuat, tak sempat nak mengeras dah kena bedal dengan anak-anak sebab terlalu sedap
  7. Diet saya pun kelaut gara-gara aiskrim sumi
  8. Kilang-kilang aiskrim terpaksa tutup kedai sebab orang dah tak beli produk mereka lagi kerana tidak dapat menandingi kesedapan aiskrim sumi ini.
Jadi betullah kan? Memang banyak keburukan aiskrim sumi ini. HAHAHAHAHA! Kita gurau-gurau ye, senyum sama-sama.
Mohon ampun dan maaf andai ada tersilap kata terkasar bahasa, kita insan biasa. – Dari Wina

COMMENTS

Loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘Berbahaya’?
Tahukah Anda, Aiskrim Sumi ‘Berbahaya’?
http://biskutmanis.com/wp-content/uploads/2016/02/1-3.png
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2016/02/tahukah-anda-aiskrim-sumi-berbahaya.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2016/02/tahukah-anda-aiskrim-sumi-berbahaya.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy