.

Kisah Sebenar Wanita Bertudung Tapi Berseluar Pendek Di Starbucks

SHARE:

Sekilas pandang, pasti anda mengecam tindakan wanita ini tanpa usul periksa. Bagaimana seorang wanita muslim boleh mengenakan pakaian sede...


Sekilas pandang, pasti anda mengecam tindakan wanita ini tanpa usul periksa. Bagaimana seorang wanita muslim boleh mengenakan pakaian sedemikian rupa?

Apa lagi jika gambar ini tersebar tanpa sebarang penjelasan dari mereka yang menangkap gambar.

Namun, kejadian ini benar-benar berlaku di Starbucks.

Seluruh pelanggan ketika itu termasuk bukan beragama Islam tergamam dengan cara berpakaian wanita ini yang mengenakan hijab tapi berseluar pendek.

Tapi, setelah dikaji, ini cerita sebenarnya yang dikongsikan oleh mereka yang berada di tempat kejadian.

"Hari ni lepas pegi pos barang2 customer di sg wang singgah sekejap dekat starbuck nk rehat2 sambil ngopi.Tak lame lepas tu masok 2 orang wanita,yang tekejutnya sorg tu berhijab tp berseluar pendek!

Ok pandangan pertama org di sekeling semua melihat wanita ni sambil berbisik2 dgn kwn dorg..,ada few couple chines dlm starbuck pon mcm tengok wanita ni sambil garu2 kepala mereka.

Di pendekan cerita 2 orang wanita td dduk di sebelah meja sy sambil tersenyum sy pon membalas senyuman mereka,ringan pulak mulut sy tegur ckp "hai" dorg pon membalas teguran sy...,lalu kami pon berborak...

Dorng ni acly dari korea..,wanita yg perhijab tu sebenarnya engt hijab yg dia pakai tu salah satu trend atau fashion di malaysia ni,sbb itu dia mngayakan dgn seluar pendek...

Bile sy cerita tentang hijab yg dia pakai tu br sy pham dan ckp sorry dan bukak hijab tu.Tak apalah..,dia x tahu datang melancong nak rasa budaya kita. Mane tahu satu hari nanti dia menjadi saudara kita? Wallahu a’lam"


COMMENTS

Loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Kisah Sebenar Wanita Bertudung Tapi Berseluar Pendek Di Starbucks
Kisah Sebenar Wanita Bertudung Tapi Berseluar Pendek Di Starbucks
http://www.ommdotmy.com/wp-content/uploads/2016/01/Kisah-Sebenar-Wanita-Bertudung-Tapi-Berseluar-Pendek-di-Starbucks-620x420.jpg
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2016/02/kisah-sebenar-wanita-bertudung-tapi.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2016/02/kisah-sebenar-wanita-bertudung-tapi.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy