.

Luahan Sayu Isteri Miliki Suami Dan Anak Oku

SHARE:

Luahan Sayu Isteri Miliki Suami Dan Anak Oku| Sebelumnya gambar suami yang tiada kaki yang monolong isterinya di dapur pernah di viralkan...

ko
Luahan Sayu Isteri Miliki Suami Dan Anak Oku|Sebelumnya gambar suami yang tiada kaki yang monolong isterinya di dapur pernah di viralkan beberapa page tempatan yang lebih mearikny anak beliau juga turut membantu ayahnya untuk memasak.
Namun ramai natizen tertanya tanya kenapa dengan suaminya,adakah begitu sejak kecil atau pernah terlibat dalam kemalangan?
Akhirnya isteri Ibu Aisy Anaqi menulis kisah suaminya di laman facebok,berikut kisahnya yang sangat mengharukan.
12107946_904285326319499_365889268692157395_n
Semalam sembang dengan suami pasal kes kemalangan,dimana isteri penunggang maut. Kemudian Suami buka cerita pengalaman dia masa kemalangan.
Abang bertembung dengan motor lain,jatuh atas jalan,Abang tak boleh bangun sebab kaki Abang tak boleh bergerak. Sebuah lori tak sempat brek,lalu atas Abang. Abang nampak segalanya gelap,Abang dengar bunyi kuat dari lori,Abang sedar yang Abang betul2 bawah lori tu. Masa tu Abang tawakal sama ada mana2 bahagian badan Abang mungkin digilis lori. Abang terbayangkan Sayang & anak2.
Sekelip mata Abang nampak cahaya terang,Abang nampak langit. Lori dah melepasi Abang. Ada orang terus tarik Abang ketepi bahu jalan. Abang tahan sakit yang amat sangat. Tak lama.Abang nampak kereta Sayang lalu.
Abang nak tahu macamana Sayang masa tu? Sayang dapat call dari Kak jiah
Kak jiah: Adda,maman jatuh motor
Adda: Jatuh kat mana?
Kak Jiah: Area glenmarie
Talian terputus.. kemudian call semula
Kak jiah: Adda,maman kena langgar
Adda: Ok
Masa tu Sayang tak rasa panic,tak tahu kenapa. Sayang masih tenang.
Sayang terus drive menghala tempat Abang kemalangan. Dari jauh Sayang nampak motor Abang sebelah kanan jalan. Jalan hampir sesak.Sayang cuba mencelah dicelahan kereta. Sayang nampak Abang sebelah kiri jalan,tersandar.
Sayang minta orang ramai angkat Abang masuk dalam kereta. Sayang pecut laju. Semasa drive,Sayang tak menangis tapi seluruh tubuh Sayang menggigil. Sayang tanya Abang banyak kali, "Macamana Abang bawa motor sampai boleh accident",Abang diam je. Abang menahan sakit.
Sayang teruskan drive, jam hampir 8pagi,jalan agak sesak. Sayang drive laju,mencelah selagi boleh.
Sampai juga depan hospital. Abang terus masuk red zone. Abang diam tak bersuara menahan sakit.
Doctor bergegas buat rawatan,fizikal Abang tak ada luka walau sedikit. Abang jalani Xray,tulang kaki kanan Abang patah. Jam 10pagi lebih kurang,doctor cakap kaki Abang membengkak.
Doctor aturkan CT scan,salur darah dikaki Abang putus. Doctor cakap perlu transfer HKL kerana sini tak ada pakar untuk operations ni. Doctor cakap sebelum jam 1tengahri kena buat operations kalau tak,kaki Abang mesti dipotong. Sayang terus lemah longlai menyembah bumi.
Doctor cakap tunggu ambulance,ambulance tak ada. Jam dah hampir 1tengahari,Sayang sempat bisik ditelinga Abang,apapun jadi lepas ni kita kena redha. Jam 1tengahari baru kita bergerak dari HTAR. Dalam ambulance,oksigen Abang drop,tekanan nadi slow.
12219586_919271604820871_8866946038658776426_n
Masa tu hujan lebat sangat,jam 1.30t engahari sampai HKL. Doctor pakar terus merawat Abang. Ibu kena keluar sekejap,tiba2 doctor panggil Sayang. Sayang nampak Abang tahan airmata.
Sayang tanya doctor,"Macamana doctor?" Doctor terangkan situasi & next step. Sayang tengok kaki Abang sudah mula membengkak,hitam,tiada darah mengalir. Sayang genggam tangan Abang,Sayang senyum,tiada airmata mengalir,Sayang tahan emosi. Sayang masih tersenyum,Abang tanya, "Macamana Sayang?". Sayang cakap,kita kena redha,macamana pun keadaan Abang nanti,Sayang tetap bersama Abang" Abang cakap,"Abang masih nak bersama Sayang & anak2". Abang terus buat keputusan,"baiklah doctor potong je kalau itu yang terbaik"
Tapi Abang tak terus di operations,Abang kena berpuasa dulu.
Masa tu Anaqi masih menyusu badan,dalam kekusutan tu Sayang masih berusaha untuk perah susu demi Anaqi. Sayang asyik fikirkan anak2 je.
Didalam wad,Abang menahan sakit. 4x doctor cucuk morfin. Doctor tak boleh bagi lebih takut effect teruk. Setiap masa Abang minta air tapi doctor tak bagi minum,Sayang basahkan bibir Abang dengan air sikit2. Sayang tak mampu tengok Abang kesakitan. Sayang ajak Abang beristighfar sama2 hingga akhirnya Abang terlena. Kesakitan terhenti seketika. Jam 1pagi Abang dibawa ke dewan bedah.
Sayang menanti dengan kesabaran. Sayang tertidur atas lantai depan dewan bedah. Jam 5pagi Abang keluar dari dewan bedah,Sayang nampak keadaan Abang disebalik selimut yang menutupi Abang.
Ada kekurangan disitu. Lagi sekali Sayang longlai. Sayang kuatkan semangat. Sayang disisi Abang setiap saat. Jam 10pagi Sayang kejutkan Abang,Abang masih mamai. Sayang cuba tahan sebak & airmata,Sayang tak nak Abang nampak kesedihan itu. Selepas 72jam Abang operations,Abang nak buang air besar. Abang nak.pergi tandas tapi tak boleh,Sayang suruh Abang pakai potty tapi Abang tak nak. Akhirnya Sayang pakaikan Abang pampers. Hehe.. kelakar dah macam Aisy & Anaqi.
Lepas tu Abang tanya Sayang,macamana nak cuci ni? Sayang kan ada,Sayang lah yang cuci. Kita sama2 tahan sebak. Allah eratkan hubungan kita dengan cara yang indah cmni. Hari keenam Abang dihospital,Sayang dah mula bekerja,Sayang berulang alik dari KL ke Klang,masa Sayang tengah kerja Abang call Sayang,Abang nak buang air kecik,Abang malu nak minta bantuan orang lain.
Abang menangis call Sayang,minta Sayang balik cepat,Sayang bergegas balik tinggalkan kerja. Jalan sesak. Abang call jerit2,Abang cakap,"Abang perlukan Sayang,tolong lah cepat!". Abang asyik call,Sayang menangis dalam kereta. Sampai hospital,Sayang berlari naik tangga,sebab lift lambat. Sayang tersungkur kat tangga. Sayang bangun,lari lagi,nak cepat sampai kat Abang. Sampai je katil,Abang cakap Abang dah minta uncle tu tolong. Abang siap senyum2 lagi. Sayang rasa nak lambung je Abang.. Haha..
Lama juga lah Abang ambil masa untuk pulihkan semangat & emosi. Sayang juga belajar untuk kawal emosi. Sayang jadi lebih tabah & sabar.Indahkan Abang aturan hidup kita sebagai suami isteri. Mudah2an kita kekal ke Jannah. Hanya kita yang memahami antara satu sama lain. Orang hanya mampu berkata2,sebaliknya kita yang merasa.
Terima kasih Allah!

COMMENTS

Loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Luahan Sayu Isteri Miliki Suami Dan Anak Oku
Luahan Sayu Isteri Miliki Suami Dan Anak Oku
http://eberita.org/wp-content/uploads/2015/11/ko.png
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2015/11/luahan-sayu-isteri-miliki-suami-dan.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2015/11/luahan-sayu-isteri-miliki-suami-dan.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy