.

Peminta Sedekah Ini Dibelasah Kerana Mengemis

SHARE:

PENGALAMAN kami sekiranya menjamu selera di kawasan Lembah Kelang, pasti terdapat segelintir peminta sedekah yang mengemis dari kedai ke ke...

PENGALAMAN kami sekiranya menjamu selera di kawasan Lembah Kelang, pasti terdapat segelintir peminta sedekah yang mengemis dari kedai ke kedai.
Ada yang sangat-sangat memerlukan bantuan, ada juga yang sekadar ‘bermadah’ demi memancing perasaan simpati rakyat Malaysia untuk mendapat duit dengan jalan mudah.
Walau apa pun alasan mereka, kita seharusnya tidak berkasar dan cakaplah dengan baik sekiranya tidak ingin memberikan sedikit rezeki buat mereka.
Sebagaimana pautan gambar yang dimuatnaik oleh pengguna Facebook Shahrul Nizam Ab Rahim, seorang pengemis dikatakan telah dipukul dengan teruk semata-mata kerana meminta sedekah.
Tulisnya di Facebook:
fesbuk
Lelaki India ni hanya minta makan. Namun, dia dibelasah. Saya diberitahu oleh pekerja Restoran Khalifah Bistro, USJ 8 Subang Jaya. Yang membelasah dia, 2 lelaki India.
Saya bangun dari tempat duduk. Dan saya dapatkan dia. Saya bertanya; “What happened? Tunjuk siapa yang memukol?”
Dia kasitau, dia mau sikit duit, “tapi orang terus pukol saya. Tak kasi tak apa la. Tapi jangan pukol. Itu orang sudah lari la boss.”
Saya kerap dilabel racist apabila saya mengutuk perbuatan curang komuniti India. Dan kamu pon tahu, kenapa kamu sering aku kutuk! Nilaikan ketamadunan kamu.
Saya beri lelaki ini RM150. Saya minta dia cuci luka, dan lepas tu pergilah makan. Ada Clinic Krishna sebaris dengan Restoran Khalifah.
Jika Arunakiri Nathan betol2 pejuang orang India, aku mohon kamu ganti balik RM150 aku. Kutuk2 kamu terhadap equalitybut kedekut babi nak keluar duit, confirm kamu tu low class! Gaya hisap rokok silang kaki, macam orang kaya.
– MYNEWSHUB.CC

COMMENTS

loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Peminta Sedekah Ini Dibelasah Kerana Mengemis
Peminta Sedekah Ini Dibelasah Kerana Mengemis
http://i0.wp.com/mynewshub.cc/wp-content/uploads/2015/09/fesbuk.png?resize=700%2C805
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2015/09/peminta-sedekah-ini-dibelasah-kerana.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2015/09/peminta-sedekah-ini-dibelasah-kerana.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy