.

Kisah Sebenar Lelaki Beli Vapor RM17,000, Dua Hari Kemudian Jual Helmet RM47,000...

SHARE:

Image via Facebook Pakcik Kau Pakcik Kau bersama isteri dan anak lelakinya Sejak beberapa hari lepas, kecoh satu isu dimana seo...

Image via Facebook Pakcik Kau
Pakcik Kau bersama isteri dan anak lelakinya


Sejak beberapa hari lepas, kecoh satu isu dimana seorang lelaki dikatakan membeli vape pada harga yang melampau iaitu RM17,000. Bila fikir balik, memang agak tak masuk akal sebab mahal gila!

Image via Instagram @unicornasiavapegarage

Vape limited edition itu dibeli dalam satu lelongan yang diadakan di Kuala Lumpur pada hari Ahad, 6 September 2015. Lokasi bagaimanapun tidak dapat dipastikan.

Kalau tak silap, bidaan vape tersebut bermula pada harga RM1,800, dan kemudian melonjak naik sehingga RM17,000. Wow!

Selepas menjadi viral, Facebook Amran Fans mengutuk perbuatan tersebut serta mengesyaki bahawa lelaki terbabit mesti ada cabledan merupakan crony kepada pembida lelongan itu, dan semuanya dilakukan semata-mata nak pikat awek


Image via Facebook Amran Fans


Namun begitu, dakwaan Amran Fans segera dinafikan oleh@unicornasiavapegarage di Instagram. Mereka semua tidak pernah kenal antara satu sama lain pun sebelum ini.

Image via Instagram @unicornasiavapegarage


Bila isu dah semakin hangat dan semakin mendapat liputan, muncul jugalah lambakan komen yang turut sama mencemuh keputusan lelaki tersebut membeli vape sehingga RM17,000

Image via Facebook Sukan Star TV


Lepas isu beli vape RM17k dah reda sikit, tiba-tiba ada pula lagi satu isu beli barang dengan harga mahal. Kali ini, beli helmet pula dengan harga RM47,000. Lagi dahsyat!
Tapi ada orang perasan, individu yang terlibat dalam kedua-dua pembelian/jualan ini adalah orang yang sama. Betul ke?

Image via Instagram @unicornasiavapegarage


Rupa-rupanya memang betul pun. Lelaki itu yang dikenali dengan nama Pakcik Kau di FB kali ini berjaya menjual sebuah helmet 'J-Force II Jack Red' kepada seorang pelanggan dengan harga RM47,000.

Image via Facebook Pakcik Kau

Image via Facebook Pakcik Kau Orang yang sama. 6 September, beli vape 17k. 8 September, jual helmet 47k. Untung dua hari? 30k!


Betul ke harga helmet tu mahal sampai lebih RM40k?
Kami buat sedikit research dan menemui senarai harga topi keledar tahun 2014 yang kami sendiri tak sangka.

Image via www.facebook.comHarga helmet tu memang mahal sebenarnya. Dan dalam senarai ni harga 2nd hand.


Tapi nak buat macam mana, mesti akan ada orang kutuk. Ada yang kata duit tu lebih baik kalau buat derma anak yatim, buat pergi Umrah atau Haji, belanja mak ayah, buat beli rumah, dan macam-macam lagi.

Image via Facebook Harian Metro


Dalam pada ramai yang mengutuk, sebenarnya lebih ramai yangbackup. Bila fikir-fikir balik ada betul juga, kenapa tak ada orang bising bila orang beli beg tangan atau jam sampai harga puluh ribu? Tapi bila beli helmet ramai pula yang melenting.

Image via Facebook Harian Metro


Mungkin juga lelaki itu atau Pakcik Kau sengaja jadikan dirinya viral dan popular. Sebab bila dah famous, orang akan nak ambil tahu siapa dia. Dengan cara ni, lagi senang dia nak meniaga dan lariskan produk jualannya.

Image via Facebook Sukan Star TV


Jadi, adakah "strategi" itu membuahkan hasil?
Yup! Perniagaan Pakcik Kau semakin maju selepas namanya menjadi bualan orang ramai. Memang menjadi!

Image via Facebook Vapor Malaysia Open Group


Ada juga yang cakap, Pakcik Kau ni sebenarnya bukan calang-calang orang. Dia ada satu kereta Audi, satu moto Ducati Panigale, dan merupakan seorang family man.
Betul ke?

Image via Facebook Sukan Star TV


Memang betul. Dia mendirikan rumah tangga pada Mei 2014 dan telah dikurniakan dengan seorang cahaya mata lelaki. Dia juga memiliki sebuah kereta Audi dan satu moto Ducati Panigale.
.

Image via Facebook Pakcik KauKereta Audi dan moto Ducati Panigale miliknya.

Image via Facebook Pakcik KauPakcik Kau mendirikan rumah tangga pada Mei 2014.


Apa yang kami tahu, Pakcik Kau sekarang meniaga jual helmet dan juga perisa vape. Mungkin dia ada perniagaan lain yang kita tak tahu.
Senang cerita, kalau dia mampu generate RM30k dalam masa dua hari, tak mustahil kalau dia mampu jana lebih lagi setelah bertahun-tahun meniaga.

Image via Facebook Pakcik KauPakcik Kau (kanan) bergambar bersama pengarah popular, Ahmad Idham.

Image via Facebook Pakcik Kau


Apa-apa pun, baik buruk amalan seseorang tu usahlah dipertikai. Kita sendiri tak kenal siapa dia, macam mana amalan dia, macam mana hubungan dia dengan Tuhan, siapa dia bersama keluarga dia, dan lain-lain. Jadi lebih elok kalau kita senyap dan tak payah komen.

Image via Facebook Pakcik Kau


Akhir kata, semoga terus sukses Pakcik Kau atau nama sebenar,Hazwan ;) #kipidap


SUMBER: MESTIGEMPAQ

COMMENTS

Loading...
Name

Agama Dunia Hartanah Hiburan Informasi Isu Semasa Jenayah Kantoi Keluarga Kesihatan Kisah Benar Lawak Ngeri Pelik Pertanian Politik Santai Seram Sukan Teknologi Tips & Petua Video Viral
false
ltr
item
BeritaHarian.Net: Kisah Sebenar Lelaki Beli Vapor RM17,000, Dua Hari Kemudian Jual Helmet RM47,000...
Kisah Sebenar Lelaki Beli Vapor RM17,000, Dua Hari Kemudian Jual Helmet RM47,000...
http://images.says.com/uploads/story_source/source_image/414031/5978.jpg
BeritaHarian.Net
http://www.berita-harian.net/2015/09/kisah-sebenar-lelaki-beli-vapor-rm17000.html
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/
http://www.berita-harian.net/2015/09/kisah-sebenar-lelaki-beli-vapor-rm17000.html
true
4646952093338796827
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy